Riet

Comfortabel en luxe

Een rieten dak geeft uw huis een natuurlijke en exclusieve uitstraling. Het geeft uw woning een warm karakter en biedt een meerwaarde door de extra isolatie. Ook de brandveiligheid van rieten daken is zeer goed te realiseren. Bovendien is een rieten dak milieuvriendelijk en misschien nog duurzamer dan u denkt. Afhankelijk van de omgeving, het klimaat en de rietdekker gaat een rieten dak zo’n dertig tot zestig jaar mee. In een vochtige omgeving met weinig wind, zoals een bos, gaat een dak minder lang mee dan in een drogere omgeving.

Gemiddelde levensduur rieten daken

HellingshoekLevensduur
25 graden tot 10 jaar
30 graden 10-20 jaar
45 graden 25-40 jaar
50 graden40 jaar en langer

Onderhoudsbeurt

Gemiddeld heeft een rieten dak na zo’n 10 tot 15 jaar een onderhoudsbeurt nodig. De hellingshoek en het vakmanschap van de rietdekker zijn een nog veel grotere factor voor de levensduur. Hoe groter de hellingshoek, des te langer de levensduur (zie staatje hieronder).

Omdat wij als rietdekker voor hoogwaardige kwaliteit staan, dekken wij alleen daken die 45 graden of steiler zijn. Daarbovenop gebruiken wij riet van uitmuntende kwaliteit. Als een van de weinige rietdekkersbedrijven onderzoeken wij jaarlijks de kwaliteit van riet uit verschillende landen om alleen het beste riet te bestellen. Daar heeft u profijt van, want uw rieten dak gaat daardoor langer mee en onderhoud is dan pas van later zorg.

© Copyright - Rietdekkersbedrijf Daemen