Veiligheid rieten dak

Rieten daken veiliger dan u denkt

Over rieten daken gaan de wildste verhalen rond. Ze zouden bij het minste of geringste vlammetje in brand vliegen en snel in lichterlaaie staan. Het zijn verhalen over rieten daken die wij als rietdekker graag de wereld uithelpen. Een rieten dak vliegt niet bij de eerste de beste vuurpijl in brand en wanneer u geen vuurkorf recht onder de kap zet, zal u zelf ook niet de veroorzaker zijn van brand.

Open haard

Het is zelfs mogelijk een open haard te stoken als u gebruikmaakt van een vonkenvanger. Als rietdekker moeten we wel eerlijk zijn dat als uw huis al in brand staat of als de bliksem inslaat, dat de brand dan heviger zal zijn dan bij een pannendak. Voor verzekeringen is een rieten dak vaak een heet hangijzer, maar er zijn ook verzekeraars die gespecialiseerd zijn in deze dakbedekking .

Brandvertragers

Als ervaren dakdekker weten we natuurlijk ook dat er een markt is voor brandvertragers. Over het algemeen kunnen we daarover zeggen dat de bestaande brandvertragers, ondanks dat ze anders beweren, het dak afsluiten en het riet laten stikken. Daardoor wordt onderhoud weer sneller noodzakelijk. Bovendien zal de coating vrij snel verweren en zijn effect verliezen. De verstikkende schade is dan echter al aangericht.

© Copyright - Rietdekkersbedrijf Daemen